Kuchnia natury. Tradycje zdrowego żywienia w Polsce - 25 kwietnia 2008
„Kuchnia natury. Tradycje zdrowego żywienia w Polsce”
Data: 25.04.2008
Miejsce: Klasztor OO Dominkanów ul. Freta 10 (Sala Prowincjalska) Warszawa
Godzina: wejście od 18.30, początek imprezy o 19.00 lub 18.50 (w zależności od liczby gości)
Wstęp wolny tylko z zaproszeniem ( zaproszenia są do odebrania w Muzeum Historii Polski do 18.04.2008 tel. 22 211 90 06)
Ramowy program:
1. 19.00 maksymalnie do 20.30 dyskusja o tradycjach zdrowego żywienia w Polsce.
2. Ok. 20.30 do 22.00 poczęstunek, program muzyczny
Dyskutanci
mgr Alfreda Walkowska
Jest jedynym dyplomowanym terapeutą medycyny Hildegardy w Polsce. Działalność naukową wiąże z prowadzeniem ośrodka medycyny Hildegardy, w którym system leczenia świętej znajduje praktyczne astosowanie w celu przywracania harmonii ciała i ducha przy użyciu w pełni naturalnych metod.
Janusz Marian Kawałko
Jest autorem pięćsetstronicowego dzieła „Historie ziołowe” o tajemnych mocach roślin leczniczych i kuchennych.
Poczęstunek
Poczęstunek na podstawie tzw. Kosowskiej Kuchni Jarskiej z końca XIX wieku oraz Kuchni św. Hildegardy
Miejsce: Klasztor OO Dominkanów ul. Freta 10 (Sala Prowincjalska) Warszawa
Godzina: wejście od 18.30, początek imprezy o 19.00 lub 18.50 (w zależności od liczby gości)
Wstęp wolny tylko z zaproszeniem ( zaproszenia są do odebrania w Muzeum Historii Polski do 18.04.2008 tel. 22 211 90 06)
Ramowy program:
1. 19.00 maksymalnie do 20.30 dyskusja o tradycjach zdrowego żywienia w Polsce.
2. Ok. 20.30 do 22.00 poczęstunek, program muzyczny
Dyskutanci
mgr Alfreda Walkowska
Jest jedynym dyplomowanym terapeutą medycyny Hildegardy w Polsce. Działalność naukową wiąże z prowadzeniem ośrodka medycyny Hildegardy, w którym system leczenia świętej znajduje praktyczne astosowanie w celu przywracania harmonii ciała i ducha przy użyciu w pełni naturalnych metod.
Janusz Marian Kawałko
Jest autorem pięćsetstronicowego dzieła „Historie ziołowe” o tajemnych mocach roślin leczniczych i kuchennych.
Poczęstunek
Poczęstunek na podstawie tzw. Kosowskiej Kuchni Jarskiej z końca XIX wieku oraz Kuchni św. Hildegardy