Wydawnictwo Zielone Brygady - dobre z natury

UWAGA!!! WYDAWNICTWO I PORTAL NIE PROWADZĄ DZIAŁALNOŚCI OD 2008 ROKU.

Kuchnia natury. Tradycje zdrowego żywienia w Polsce - 25 kwietnia 2008

„Kuchnia natury. Tradycje zdrowego żywienia w Polsce”


Data: 25.04.2008

Miejsce: Klasztor OO Dominkanów ul. Freta 10 (Sala Prowincjalska) Warszawa

Godzina: wejście od 18.30, początek imprezy o 19.00 lub 18.50 (w zależności od liczby gości)

Wstęp wolny tylko z zaproszeniem
( zaproszenia są do odebrania w Muzeum Historii Polski do 18.04.2008 tel. 22 211 90 06)


Ramowy program:

1. 19.00 maksymalnie do 20.30 dyskusja o tradycjach zdrowego żywienia w Polsce.
2. Ok. 20.30 do 22.00 poczęstunek, program muzyczny


Dyskutanci

mgr Alfreda Walkowska

Jest jedynym dyplomowanym terapeutą medycyny Hildegardy w Polsce. Działalność naukową wiąże z prowadzeniem ośrodka medycyny Hildegardy, w którym system leczenia świętej znajduje praktyczne astosowanie w celu przywracania harmonii ciała i ducha przy użyciu w pełni naturalnych metod.

Janusz Marian Kawałko

Jest autorem pięćsetstronicowego dzieła „Historie ziołowe” o tajemnych mocach roślin leczniczych i kuchennych.


Poczęstunek

Poczęstunek na podstawie tzw. Kosowskiej Kuchni Jarskiej z końca XIX wieku oraz Kuchni św. Hildegardy